שתפו:

ריזוטו כתום עם גרעיני דלעת פיקנטיים, עשוי במיקרו

צמחוני

תוספת שגונבת את ההצגה

מנחם ומחמם

חיפוש מתכונים:

מה יותר נורא מחשק עז למשהו טעים וגילוי מצמרר שבלון הגז נגמר? בעיני, רק חשק עז למשהו טעים, בלון גז גמור ו-הפסקת חשמל. פעם, הייתי מזמינה פיצה ונהנית מתחושת ההשתוללות הפראית, שנוצרת מתערובת של גבינה מותכת עם קורט בזבוז. היום בהיתי בעצב בבטטות ובדלורית שהבטחתי להן כי אכין מהן מרק, והחלטתי כי כל עוד יש חשמל בבית, אין לפזול לעבר המגנטים על המקרר.  

לעומתי, הקלמטינות נראו בשיא, כמו שמשות קטנות מליאות שמחה ותחושה חגיגית, על שום השנה האזרחית החדשה שהתקרבה בצעדי ענק. זה כנראה החלק הרוסי שבי שמקשר ביניהן לבין הדבר המדהים הזה שקורה פעם בשנה ונקרא באופן שגוי לחלוטין- "הסילבסטר". ככל הידוע לי, אפילו בישראל, עדיין מסתובבים רוסים רבים הסבורים כי אין שולחן חג בלי וזה מקריסטל, מליאה בקלמנטינות לקינוח.  

המחשבות על החג גרמו לי להתגעגע לשלג אמיתי וכבד כזה, עשוי פתיתים לבנים שאפשר לחפון ולזרוק על אחרים... בדיוק כמו ריזוטו (שכן, גם הוא כבד, לבן וגם אותו אפשר לזרוק על אחרים, אם הוא לא יצא משהו, כמובן). "ריזוטו במיקרו?" ישר נזעק מישהו. ואני אומרת: "ברור שכן!" מדובר על אופציה מעולה לחסרי הגז, הסבלנות ורצון לעמוד 20 דקות ליד הכיריים בלי יכולת לזוז.  

מרכיבים:
  • כוס אורז לריזוטו או לסושי (גם אורז רגיל יתאים, אבל המרקם יהיה יבש יותר)
  • בטטה גדולה
  • 1/2 דלורית
  • 4 עלי מרווה
  • מיץ וגרידה מקלמנטינה עסיסית או תפוז
  • קורט קינמון ו/או פלפל אנגלי (לא חייבים)
  • מלח, פלפל שחור
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/4 כוס גרעיני דלעת קלופים
  • פתיתי צ'ילי לפי הטעם
  • כף חמאה
  • 40 גרם פרמזן מגורר
הכנה:
  1. חותכים את הבטטה ואת הדלורית לקוביות בינוניות (1 ס"מ). מניחים בקערה. 
  2. מגרדים קליפה של קלמנטינה וסוחטים את המיץ שלה לקערה עם הירקות.  מוסיפים, עלי מרווה קצוצים, שמן זית ותבלינים. מערבבים עד שהקוביות מצופות היטב. מניחים בצד לרבע שעה. 
  3. מחממים תנור לחום גבוה. מפזרים את קוביות הדלורית והבטטה בתבנית מרופדת נייר אפייה. את הקערה עם המיץ המתובל שנשאר שומרים בצד. אופים במשך כחצי שעה, עד שהקוביות רכות ובעלות מעטה פריך. מוציאים את התבנית אך לא מכבים את התנור. 
  4. שוטפים את האורז ומעבירים לקערה עם דפנות גבוהות המתאימה למיקרוגל. מוסיפים כוס מים ומכניסים למיקרוגל. את הקערה כדאי לשים על צלחת שטוחה ורחבה, כי לאורז יש נטייה לגלוש. מבשלים בעוצמה מלאה במשך 8-9 דקות. 
  5. מוציאים בזהירות את האורז, מאווררים אותו עם מזלג ומוסיפים מים בהתאם לצורך. מחזירים למיקרו ל4-5 דקות נוספות.  אם האורז לא מספיק מוכן, מוסיפים כמה כפות מים ומחזירים למיקרוגל לכמה דקות נוספות.
  6. בינתיים, שמים גרעיני דלעת בקערה עם הנוזלים ששמרנו בצד. מוסיפים מלח ופתיתי צ'ילי  ומערבבים עד שהגרעינים מצופים בנוזלים ובתבלינים. קולים בתנור החם, עד שהם מתנפחים. מוציאים ושומרים בצד. 
  7. כשהאורז מוכן, מתבלים אותו במלח ובחמאה. מוסיפים את קוביות הירקות המוכנים ופרמזן מגורר. מפזרים גרעיני דלעת ומגישים חם.