שתפו:

ממרח קישואים

צמחוני

מטבח רוסי

קליל וקייצי

חיפוש מתכונים:

יש טעמים שלא ניתן לשחזר. בשבילי, למילקי של היום לעולם לא יהיה את אותו הטעם, כמו שהיה לו באותו ערב, כמה חודשים אחרי שהגענו לארץ. בפעם הראשונה שההורים שלי קנו אותו, החרשנו את המילקי בחדר שלנו, כדי ששאר המשפחה, עימה חלקנו את הדירה, לא תתבע את חלקה במעדן. היום זה כבר סיפור מצחיק, אבל גם אחת החוויות הקולינריות הבלתי נשכחות שהיו לי.

חווית קולינרית פחות מפוקפקת (אבל רק בקצת), טמונה אצלי בצנצנת ממרח קישואים שאפשר למצוא בכל מעדנייה רוסית. פרוסת לחם שיפון חמצמץ מרוחה בחמאה ומכוסה בנדיבות בסלט הכתום מחזירה אותי בביס אחד לארוחות בוקר של ילדות. גם הטעם הזה לצערי לא ניתן לשחזור, אבל כאן הסיבה פחות רומנטית – משפרי טעם למיניהם ותוספות מלאכותיות שאומנם עושות את העבודה, אבל כדאי להסתדר בלעדיהן. להלן גרסה ביתית ובריאה יותר של הממרח וזה לא אומר שהיא פחות טעימה, אלא רק נטולת E למיניו.

מרכיבים:
  • 4 קישואים
  • 2 פלפלים מתוקים
  • בצל גדול
  • כפית כמון טחון
  • כף פפריקה מתוקה או מעושנת
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס מים רותחים
  • שמן לטיגון
הכנה:
  1.  קולים את הפלפלים בתנור או על הגז. מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד.
  2. מחממים שמן במחבת, קוצצים בצל ומטגנים עד שהוא שחום.
  3. קוצצים את הקישואים, מוסיפים למחבת עם הבצל ומערבבים. מתבלים בכמון, פפריקה, מלח ופלפל שחור.
  4. מקלפים את הפלפלים, מרחיקים את הזרעים וקוצצים. מעבירים למחבת עם הבצל והקישואים. מוסיפים חצי כוס מים רותחים, מערבבים ומבשלים על אש קטנה עד שהמים מתאדים. לקראת הסוף, טועמים ומתקנים תיבול.
  5. טוחנים את הסלט החם במעבד מזון או בעזרת בלנדר מוט. עדיף לאכול חמים מיד יום אבל הממרח נשמר נפלא במקרר מספר ימים וטעים גם קר.